În fiecare an, sute de studenți aleg să urmeze o carieră în domeniul sănătății în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila”, București. Dintre aceștia, mulți își doresc să devină profesioniști în domeniul medicamentului, iar pentru acest lucru este necesar să susțină Concursul de Admitere.

Astfel, pentru cei ce aleg să parcurgă acest drum, venim cu informații utile pentru a ajunge student în cadrul Facultății de Farmacie.

Concursul de Admitere constă în rezolvarea chestionarului format din 100 de întrebări, sub formă de complement simplu și grupat. Timpul în care acesta poate fi completat este de 2 ore și 30 de minute.
Grilele sunt distribuite astfel: 

  1. 60 de grile – Chimie Organică
    40 de grile – Biologie vegetală sau Anatomie

Numărul de locuri pentru Specializarea Farmacie este de 150 de locuri finanțate la buget și 20 de locuri cu taxă. Concursul de Admitere se desfășoară la sfârșitul lunii iulie. De asemenea, acesta se desfășoară în același timp cu Admiterea în cadrul Facultății de Medicină Generală și de Medicină Dentară.

Informațiile despre Admitere se pot găsi la Secțiunea Educație – Admitere Licență pe site-ul Universității. Aici se vor afișa detalii despre tematica pentru Concursul de Admitere, informații privind înscrierea candidaților, metodologia pentru Admitere, cât și rezultatele finale.