img

Societatea Studenţilor în Farmacie Bucureşti (în continuare menţionată sub acronimul SSFB) este o organizaţie studenţească independentă, apolitică şi non-profit, ce funcţionează sub patronajul Facultăţii de Farmacie, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.
Scopul societăţii, definit prin statut, este de a apăra interesele tinerilor studenţi ai Facultăţii de Farmacie în domeniile ştiinţific, social şi cultural. Este o organizaţie independentă de autorităţile Facultăţii de Farmacie Bucureşti, dar menţine strânse relaţii de cooperare cu acestea, precum şi cu alte organizaţii profesionale sau studenţeşti omoloage din cadrul Facultăţilor de Medicină şi Medicină Dentară. SSFB este oficial recunoscută ca atare de către autorităţile guvernamentale locale, regionale şi centrale, precum şi de alte organizaţii şi instituţii naţionale şi internaţionale.

Cine suntem?

Înființată în 1991, Societatea Studenților în Farmacie București – SSFB, este o organizație studențească independentă, apolitică și non-profit, ce funcționează în cadrul Facultății de Farmacie, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” București și a cărei activitate este bazată pe munca de voluntariat a membrilor săi. Scopul nostru este de a apăra interesele studenților farmaciști, în plan științific, cultural și social. Suntem o organizație independentă de autoritățile Facultății de Farmacie București, dar menținem strânse relații de cooperare cu acestea.

Proiectele organizate de SSFB sunt adresate studenților farmacisti, obiectivul principal fiind de a le oferi acestora șansa de a-și consolida cunoștințele și de a dobândi abilități noi prin participarea la activități extracurriculare (Școala de Vară, Hobby Parade, Balul Bobocilor, Balul de Absolvire, programe de Schimburi Studențești naționale – Interfarma, sau internaționale – Quatrino, Threen, Twinn). Prin implementarea acestor proiecte, SSFB urmărește să activeze spiritul civic al studenților și să creeze un impact real în societate – Zile de Sănătate Publică (precum Info Diabet, Anti-SIDA, Anti-Tabac, Campania Healthy Lifestyle, Campania de promovare a consumului rațional de antibiotice, Ziua Mondială a Sănătăţii), proiecte de Educaţie şi Practică Farmaceutică (Ziua Porților Deschise, Sesiunea de Comunicări Științifice Studenţeşti, training-uri şi workshop-uri pe diverse teme ).

Cu cine colaborăm?

SSFB colaborează cu diferite asociaţii studenţeşti pe plan național, ca Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR) şi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) – membru cu drepturi depline. Pe plan internațional este membru asociat al European Pharmaceutical Students’ Association (EPSA) şi membru al International Pharmaceutical Students’ Federation (IPSF), prin intermediul federaţiei naţionale, FASFR.

Motto

Love is about chemistry, so is pHarmacy!

Valori

  • -comunitate
  • -dezvoltare
  • -oameni
  • -profesionalism
  • -teamwork