Stănescu Cecilia-Andreea

Încă dinainte de a intra la facultate, mi-am propus să fiu cât mai implicată și să îmi fac cât mai mulți prieteni. Îmi doream să fac parte din Societatea Studenților, ajutând cât mai mult. 

Astfel, am ajuns în SSFB, unde am dat de oameni minunați, care m-au ajutat să mă dezvolt atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Primul meu an nu a fost tocmai productiv, deoarece eram foarte rușinoasă, dar, ieșindu-mi din zona de confort am reușit să mă implic mai mult. 

Primul meu proiect de suflet a fost InterFarma. Am participat două ediții ca și voluntar, iar în cea de-a treia am plecat la rândul meu. Am format atâtea prietenii frumoase și nu vă pot spune decât că am avut ocazia de a ne reîntâlni și vorbi despre ce am mai realizat pe parcurs.

ssfb-3
Simulare_

Un alt proiect la care m-aș întoarce de câte ori aș avea ocazia este Simularea Examenului de Admitere. În primul meu an, am participat ca și voluntar și m-am axat mai mult pe comunicarea cu viitorii studenți ai facultății, reușind să le înțeleg dorințele și îngrijorările. Am revenit și în cel de-al doilea an, dar ca voluntar Future, ocupându-mă mai mult de partea de organizare și comunicare formală cu elevii și părinții lor. Îmi place să retrăiesc acel sentiment de fiecare dată: atâtea emoții constructive.

În anul 2, dorindu-mi să mă implic mai mult, am devenit parte din Departamentele de Relații Publice și Imagine și Design, deoarece mereu m-a atras arta și îmi place foarte mult comunicarea cu oamenii. Cine ar fi crezut că drumul voluntariatului mă va conduce spre a deveni Coordonator al Departamentului de Relații Publice? Ce mică este lumea aceasta mare.

Șiiii, să nu uităm de Congresul Național al Studenților Farmaciști din România. Un proiect atât de complex și totuși atât de frumos. Atâtea emoții și atâtea responsabilități, care au ajutat la perfecționarea omului de astăzi,  perfecționarea mea.

Mă bucur enorm că am ales acest drum, că am avut și am ocazia să „lucrez” alături de oameni minunați. Să vedem ce ne va rezerva, în continuare, viața.

Catrina Alexandra-Ștefania

Povestea mea ca omuleț verde începe odată cu dorința de a intra la această facultate. Atunci când am început sa caut cât mai multe informații despre facultatea mult visată, am găsit și povestea SSFB, am început sa mă uit peste postările de pe Instagram și Facebook și mi-am spus: Wow, ce frumos lucrează acești studenți, îmi doresc sa fiu precum ei. Apoi a venit ziua marelui Examen de Admitere, iar omuleții verzi m-au întâmpinat și mi-au oferit un zâmbet cald și plin de încredere, în ciuda orei foarte matinale.  

Am început facultatea și din cauza fricii pentru un nou început, teama de a nu fi respinsă de persoanele din jur, am amânat momentul în care să devin omulețul verde” pe care l-am văzut în vară.  

61de0e0b-2ed6-4c30-897a-ec9020673565
5dde09b4-f99b-4603-bfac-6e70f2b8ebf9 - copie

Am reușit să depășesc puțin frica de ceva nou în momentul în care am văzut un anunț pentru Twinnet 2022 și am fost acceptată. Fiind o  persoana care adoră să călătorească și să socializeze, acest proiect a fost începutul meu în povestea omuletilor verzi. Cu ajutorul Twinnet 2022 am reușit sa cunosc studenții din Croația, să le înțeleg sistemul lor universitar, să descopăr capitala Croației și frumusețile ei.  A venit și cel de-al doilea an universitar și momentul în care mi-am spus  Din acest moment o să fiu omuleț verde”. Cu pași mici, dar siguri am luat parte la proiectul Prescrie un zâmbet!”, realizând decorațiunile care aveau să împodobească bradul din holul facultății, dar și ajutând în seara concertului și la piesa de teatru.  

Având o pauză în care sa pot reflecta asupra activităților din cadrul asociației, am decis să-mi încerc din nou norocul în proiectul Twinnet 2023, un proiect deja drag mie. Am fost selectată să iau parte la schimbul din Turcia, din nou descoperind lucruri noi, tradiții noi, dar mai ales noi prieteni. Atunci când studenții din Turcia au venit la noi în luna mai, am fost alături de ei, aproape la orice pas, i-am ajutat să descopere frumusețea capitalei noastre, am descoperit și eu obiective noi alături de ei, ne-am bucurat să ne revedem și mai ales ne-am bucurat enorm să petrecem timp împreună.  

06fa1505-9736-4f15-9a73-d42aa478889b
ssfb

Între cele două schimburi Twinnet a avut loc și cel mai important eveniment al acestui an Congresul Național al Studenților Farmaciști din România”, unde am avut onoarea să fiu voluntar responsabil pentru programul social. Cu ajutorul acestui eveniment am reușit sa mă apropii și mai mult de echipă și să-mi doresc să fiu alături de ea și mai mult.  

În încheiere, vreau să îndemn toți studenții care citesc acest articol să aibă încredere în ei și-n puterile lor, căci pașii mici de furnicuță pot deveni într-un timp foarte scurt precum pașii mari ai unui leu.  Aveți încredere în voi!