Amzică Elena-Alexandra

Pentru mine, experiența ca voluntar a început în anul III, când mi-am dorit foarte mult să descopăr proiectele SSFB și din postura de voluntar, nu numai ca participant. Cu omuleții verzi am făcut cunoștință încă din 2019 când m-am înscris și am participat la Simularea Examenului de Admitere și de atunci mi-am dorit să fac parte din această familie frumoasă.

Chiar dacă am intrat destul de târziu în familia SSFB, de la început am fost dornică să experimentez, să ajut și să învăț cât mai multe despre cariera pe care o voi urma.

La puțin timp după ce am devenit membru activ în SSFB,  am fost aleasă voluntar în cadrul Departamentului de Imagine și Design, unde mi-am descoperit calitatea de a mă juca cu imaginile, participând și la proiectele acestui departament, ID Weekend și Workshopul de Fotografie.

 Am participat la foarte multe proiecte anul acesta, cum ar fi InfoDiabet, BTStop, Campania de Donare din cadrul Departamentului de Sănătate Publică, la Oportunitățile Studentului Farmacist și la Simularea Examenului de Admitere din cadrul Departamentului de Educație și Practică Farmaceutică și multe alte proiecte frumoase, cum ar fi Gala Aniversară SSFB 31, Christmas Dinner, TeamBuilding la care am făcut multe activități interesante și am avut ocazia să aud din poveștile alumnilor, coordonatorilor și voluntarilor în parcursul lor din SSFB.

Cea mai frumoasă experiență din aceste luni de voluntariat și din viața de student farmacist cred că a fost aceea de voluntar în cadrul Congresului Național al Studenților Farmaciști din România unde am avut ocazia să cunosc colegi farmaciști din toate părțile țării, să particip la activități cu ei și să văd ce înseamnă organizarea unui congres din postura de voluntar.

Mă bucur enorm că fac parte familia SSFB, am fost primită cu brațele deschise și consider că am făcut cea mai bună alegere de a fi voluntar al Societății Studenților în Farmacie din București, am cunoscut o grămadă de oameni minunați, mi-am făcut prieteni noi și vă sfătuiesc și pe voi să încercați această experiență și sigur nu veți regreta!

Când am aflat vestea că am fost aleasă ca „Voluntar al Lunii Aprilie”, m-au cuprins emoțiile și în același timp m-am bucurat enorm pentru acest titlu, chiar nu mă așteptam că voi fi chiar eu și sunt extrem de recunoscătoare pentru tot.

Marin Ștefan-Claudiu

Bună! În urma dezbaterilor dintre omuleții verzi, se pare că mi-au acordat șansa să-mi redactez propriul articol și prilejul de a fi voluntarul lunii. Așadar, cititorule, aș dori să-și împărtășesc experiența mea în familia SSFB, dar mai întâi ar trebui să mă prezint.

Mă numesc Marin Ștefan-Claudiu, student în anul trei și m-am alăturat în această asociație de foarte puțin timp, însă imediat ce am simțit vibe-ul sediului și al colectivului, am știut că voi fi alături de oameni puși pe treabă, care reușesc să clădească de la zero activități și evenimente foarte interesante și la care trebuie sa participi pentru a experimenta viața de student completă.

Încurajez toți studenții din facultate să ni se alăture, pentru că voluntariatul îți aduce nenumărate beneficii pe toate planurile și te ajută la dezvoltarea personală. Vă mărturisesc că inițial am fost reticent în legătură cu ideea de voluntariat, dar mi-am dat seama că are o valoare indispensabilă în viața de student. De la noi prietenii pe care le-am format și noi oameni pe care i-am cunoscut, până la noi abilități pe care mi le-am câștigat  în cadrul tuturor activităților la care am participat.

Vreau să adresez și o recunoștință specială coordonatorilor noștri, care ne-au ghidat pe drumul voluntariatului și ne-au susținut în fiecare etapă a proiectelor noastre. Cu înțelepciunea și experiența voastră, ne-ați dat un exemplu cum să fim lideri responsabili și cum să ne implicăm în mod activ în comunitatea noastră. Sunt recunoscător pentru toate lecțiile pe care le-am învățat de la voi și pentru sprijinul necondiționat pe care ni l-ați acordat.

Nu pot să nu menționez și colaborarea strânsă cu ai mei colegi voluntari. Fiecare dintre voi aduce unicitate și pasiune în cadrul echipei. Suntem un grup de oameni cu interese comune, care muncesc împreună pentru a aduce o schimbare pozitivă în rândul populației. Mă simt norocos să fiu înconjurat de astfel de persoane minunate și mă inspirați să fiu mai bun în fiecare zi.

Închei acest articol cu un mare „mulțumesc” și promit că voi continua să-mi dedic timpul și energia pentru a face o diferență în comunitatea noastră. Sunt mândru să fiu voluntarul lunii!