Beț Adrian

Luna martie a adus cu ea primăvara și, totodată, un nou voluntar al lunii.

Cu aceeași timiditate cu care razele Soarelui încălzesc pământul amorțit de lunile de iarnă, și eu am început, ușor-ușor, să-mi scriu povestea în frumoasa carte a SSFB. Inițial am privit de la distanță, intrigat de omuleții cu tricouri verzi, dar odată cu anul II de facultate mi-am spus: „A venit și rândul meu” :))

Mi-am găsit repede locul în Departamentul de Publicații unde, sub îndrumarea a doi coordonatori care mi-au devenit atât de dragi, am înflorit și i-am bucurat pe cei care au avut timp să citească cu articole diverse și, în prag de sărbători, cu două personaje cel puțin adorabile :))

Cea mai bună decizie pe care am luat-o în acești doi ani a fost să încerc câte puțin din toate: de la Publicații la FR, campanii de Sănătate Publică și recent Future în cadrul unei ediții InterFarma. Nu pot să zic că m-am plictisit vreun moment, iar acum, scriind aceste rânduri, mă simt copleșit de amintiri care mai de care mai frumoase.

Dacă ar fi să-ți las un sfat, ție, celui care citești asta, indiferent dacă vei fi, ești sau ai fost student, dacă ești deja voluntar sau îți e frică să faci acest pas, ți-aș spune să te bucuri de fiecare clipă, căci viața e scurtă, iar studenția chiar și mai scurtă. Fii deschis oricărei experiențe, până la urmă care e cel mai rău lucru care se poate întâmpla? :))

We all have our time machines. Some take us back, they’re called memories. Some take us forward, they’re called dreams.” – Jeremy Irons

Chifor Mihai Eusebiu

Experiența mea legată de voluntariat debutează în același timp cu momentul în care am devenit omuleț verde acum aproximativ 6 luni. În liceu, nu am avut curajul necesar să particip în cadrul activităților de voluntariat și mi-am propus ca odată ajuns student să nu mai ratez ocazia; iar primul contact cu echipa SSFB la simulare mi-a dat un impuls semnificativ.

De atunci, am cunoscut oameni noi, foarte deschiși și muncitori, alături de care m-am simțit foarte bine în toate proiectele în care m-am implicat. Pe această cale, vreau să le mulțumesc, altfel, eu nu aș mai fi ajuns să scriu acum. Mai important, am înțeles ce înseamnă cu adevărat o echipă și ce trebuie făcut pentru ca aceasta să funcționeze, colaborarea fiind mereu cheia către reușită. În plus, fiind pus de fiecare dată în fața unor noi provocări, am realizat că pot face față mai bine decât aș fi crezut initial, reușind să îmi depășesc anumite limite pe care credeam că le am.

OSF-ul, ImmunityGoals, Simularea Examenului de Admitere au fost proiecte pe care am reușit să îmi las amprenta, din care am învățat enorm și care m-au determinat să cred ca acesta este doar începutul meu în voluntariat. Mulțumesc pentru onoarea de a fi Voluntarul lunii Martie 2023!