Bostan Andra
Probabil, față de restul omuleților verzi, pot spune că am avut un parcurs puțin întârziat într-ale voluntariatului, poate și puțin stângaci. Pășind cu o doză de reținere, am ajuns să iau prima dată tangențe cu Departamentul de Publicații, lângă care am simțit că am crescut, că mi-am dat o părticică din sufletul meu către alții, că am căpătat câte o nouă experiență o dată cu fiecare poveste a acestei comunități pe care am ajuns să o transpun pentru public, pe hârtie.
Cu timpul, am ajuns să experimentez și eu aceeași „adrenalină” de care au avut parte colegii mei, implicându-mă în tot ce m-a împins inima să o fac.
Departamentul de Imagine și Design este ca o a doua casă, acolo, mână în mână cu Publicațiile, unde am ajuns să-mi descopăr o altă latură a creativității și, efectiv, să mă „joc”.
Scurte proiecte, precum Mental Health InfoPill, mi-au arătat ce înseamnă să fii spontan, să cunoști lume nouă, dintr-un cu totul alt domeniu – dar câte conexiuni se pot face între cel din urmă și al nostru, cât și importanța răspândirii unor informații de calitate.
Atât Interfarma, cât și Twinnet m-au făcut să-mi regăsesc pasiunea pentru oameni, pentru poveștile lor, pentru limbă și cultură (oricare ar fi ea aceea). E o experiență pe care o recomand oricui, măcar o dată-n viață – fie din postura de voluntar, fie din cea de participant.
Prescrie un Zâmbet – n-a făcut decât să aducă zâmbete. Pe fețele noastre, ale omuleților, pe cele ale spectatorilor, pe cele cărora le venim în sprijin – nu contează. Este un proiect despre care am auzit atâtea, am văzut încă pe atât, încât mi-am spus că „data viitoare mă înscriu și eu”. Zis și făcut! 😊
Aventura poate a început într-un pas anevoios, însă sunt sigură că la finalul acestei călătorii, mă voi uita cu drag în urma tuturor lucrurilor ce le voi fi realizat, a relațiilor ce le voi fi legat și a unor bobocei care să parcurgă, poate mai puțin sfios decât mine, pașii inițiatici către o experiență de neuitat, marca SSFB. Vă îndemn și pe voi să faceți la fel!
Căpătoiu Diana
Salutări cu aromă de Crăciun! Eu sunt Diana Căpătoiu și, deși aș putea spune că mă număr printre omuleții norocoși, nu o voi face, întrucât acest lucru i se poate întâmpla oricăruia dintre noi!
Povestea mea în calitate de voluntar începe în toamna anului 2021, în vremuri sfârșit-pandemice, dar totuși unele propice dezvoltării mele!
Ca boboc, am preferat să urmăresc majoritatea proiectelor din exterior, implicându-mă însă în câteva proiecte care m-au determinat să devin din ce în ce mai atașată față de societate. Departamentul de Sănătate Publică a fost cel care a contribuit la acest aspect, având ocazia de a fi voluntar în cadrul proiectelor InfoDiabet, Campania de Donare de Sânge și chiar FutureSP EcoMed2022.
Probabil că ați aflat deja minunata veste că în anul 2023 omuleții verzi găzduiesc un eveniment mare, Congresul Național al Studenților Farmaciști din România, iar dacă încă nu știați, mergeți să faceți puțin research. Pentru mine CNSFR a reprezentat punctul de plecare către un voluntar foarte implicat. Atunci când am aflat că se redeschid înscrierile pentru echipa organizatoare, mi-am dat seama că nu trebuie să ratez acea oportunitate. Și, vă mărturisesc cu sinceritate, a fost cea mai bună alegere! Pentru mine, momentul în care am fost aleasă să fac parte din echipa CNSFR este cea mai frumoasă amintire de până acum din SSFB, dar sunt sigură că îmi voi face mult mai multe.
Nu vrea să vă dau mai multe spoilere, așa că vă invit să fiți cu ochii pe paginile Congresului.
Luna Octombrie a fost de asemenea una plină. M-am surprins până și pe mine atunci când am avut curajul să mă implic atât în cadrul Departamentului de Mobilități Studențești, cât și al Departamentului de Educație și Practică Farmaceutică.
În calitate de FutureMobility am contribuit alături de oameni dragi la realizarea proiectului InterFarma, proiect în care am cunoscut persoane din diferite centre universitate ale țării, cu care am legat prietenii și pe care i-am ajutat să descopere orașul București și studenția în calitate de student al UMFCD.
Drept Asistent în cadrul proiectului „Informarea în licee despre profesia de farmacist”, am avut oportunitate de a transmite informații despre facultatea noastră elevilor din licee. Am reușit să ajungem la un număr mare de liceeni, iar interesul manifestat de aceștia ne-a adus o împlinire aparte.
Cam atât am avut eu să vă transmit, vă las cu speranța că peste nu mult timp voi citi și eu poveștile voastre! Fug să ajut echipa cu celelalte proiecte.
Spor în toate!