Deși, pentru mulți, 17 noiembrie este doar o zi ordinară din calendar, pentru studenți, această zi este una specială întrucât este despre ei, 17 noiembrie este despre a sărbători studenția, prietenia și multiculturalismul.

Fără prea multe introduceri, v-am pregătit un set de 17 sfaturi pentru a celebra într-un mod cât mai adecvat Ziua Internațională a Studentului.

 

1. De cu o seară înainte, setează alarma la ora la care ar trebui să te trezești, dar cu toate acestea, asigură-te că tot vei da „snooze” de cel puțin 3 ori înainte de a realiza că deja a trecut prea mult timp și dacă o să mai apeși „snooze”, sigur vei întârzia la facultate.

2. Nu uita să alergi pentru ca nu cumva să pierzi metroul, dar totuși să ajungi chiar în momentul în care se închid ușile și tu, cu siguranță, nu mai poți intra, așa că trebuie să îl aștepți pe următorul.

3. În drum spre facultate, citește articolul nostru dedicat Zilei Internaționale a Studentului. 

Disclaimer: Ai grijă să nu te pierzi sau să uiți că destinația ta finală este facultatea!

20221114183216_IMG_1494

4. În timp ce doar unii studenți beau din izvoarele științei, toți studenții ar trebui să-și înceapă ziua cu binecunoscutul nectar al energiei, cafeaua. Fie că ți-o pregătești acasă, fie că o iei de la cafenea, să nu uiți să adaugi un vârf de linguriță de „nu pot începe ziua fără a bea o cafea”. Opțional, se mai poate adăuga un strop de „oare o să întârzii la curs?”.

5. Oprește-te la standul din Holul Mare al Facultății de Farmacie, bucură-te de surprizele pregătite de noi și vezi ce poți câștiga. 

Disclaimer: Să nu uiți să citești flyerul ce conține informații despre drepturile studentului și să completezi formularul nostru.

6. Greșește etajul la care se află laboratorul la care trebuie să ajungi mereu la timp, dar fă tot posibilul să nu uiți să-ți îmbraci halatul înainte de a-l începe.

7. Amintește-ți să le urezi tuturor colegilor tăi „La mulți ani și la cât mai puține restanțe!”.

20221114185452_IMG_1561

8. Pătează halatul cu atâtea culori încât să nu mai îți amintești cum și cu ce le-ai făcut, dar cu siguranță vei ști când: de ziua ta, de ziua studentului!

9. Organizează-ți programul pentru această zi! Pierde timp alegând culorile pixurilor cu care vrei să scrii, numai ca să îți dai seama că nu o să reușești să respecți nimic din ceea ce ți-ai propus.

10. Dacă mai vrei să bei încă o cafea, de data aceasta invită-ți colegii și sărbătoriți Ziua Internațională a Studentului împreună. Cele mai frumoase povești se spun la o cafea și amintirile ce nu se uită niciodată sunt cele pe care le faci atunci când ești student.

11. Citește un capitol din cartea pe care ți-ai cumpărat-o acum mult timp și pentru care îți tot plănuiești să-ți faci timp. Astăzi este ziua în care îți vei face timp! Doar nu uita că 10 pagini se transformă în 100 mai repede decât îți poți imagina. 

12. Muzica, ea însăși o celebrare a vieții, este elementul indispensabil pentru o astfel de zi și cum altfel ai putea sărbători dacă nu ai reda câteva din melodiile tale preferate? Creează un playlist cu melodiile care ți se par ție cele mai potrivite pentru această zi și pune-l pe repeat! 

13. Mai ții minte serialul acela pe care ți l-a recomandat un coleg și voiai să îl vizionezi, dar nu știai când? Nu crezi că ai putea să îl începi acum? 

Disclaimer: ai grijă ca atunci când spui „mă uit doar la primele două episoade”, să nu se transforme în primele două sezoane. 

20221114192418_IMG_1666

14. Fii artist pentru câteva minute, ia pixul sau stiloul tău preferat în mână și începe să scrii o scrisoare pentru versiunea ta care se pregătește să termine facultatea. Spune-ți ce fel de student vrei să devii acum, amintește-ți cât de important este să ai curaj și să ai încredere în tine și întreabă-te ce îți pregătește viitorul ca farmacist. 

15. Ia o pauză sau poate prea multe pauze până când uiți a câta oară ai zis „mai stau doar 10 minute și o să încep să învăț”.

16. Panichează-te! E târziu și tu chiar nu ai învățat nimic pentru a doua zi. Pregătește-te să înveți, deschide telefonul ca să îți verifici pentru ultima dată notificările, dar uită că trebuia să înveți și rămâi conectat prea mult timp pe rețelele de socializare.

17. Panichează-te din nou! Deja e trecut de miezul nopții și mai sunt doar câteva ore până când te vei trezi să te pregătești pentru facultate. Hotărăște-te să te bagi la somn pentru a fi măcar odihnit. Înainte de a adormi, pretinde că vei reuși să te trezești la timp și nu vei mai amâna alarma. 

Disclaimer: Acest text este menit doar să vă înveselească și nu încurajăm întârzierea la facultate sau procrastinarea! 

Mai avem doar un singur lucru să vă spunem:

20221114185744_IMG_1575

La mulți ani, studenți! La mulți ani nouă, viitorul!

 

Asistent Redactor: Iulia Tache, Anul al III-lea

Fotograf: Adrian Costea, anul al IV-lea