Dorința și curiozitatea m-au determinat să devin voluntar. A fost o experiență interesantă și plină de momente frumoase și mă bucur că am ales ca prima mea interacțiune de voluntariat să fie alături de omuleții verzi din SSFB.


Fiind primul an, singură, într-un oraș nou, eram destul de reținută cu privire la cum se va desfășura aventura pe care aveam să o parcurg. Așa am descoperit oameni noi, frumoși, cu o energie molipsitoare și ușor am aflat că fiecare are un rol important în familia noastră, indiferent cât de minor ar fi părut la început.


Experiența de voluntariat mi-a oferit încredere de sine, prieteni noi și o mulțime de amintiri frumoase.


Primul proiect în care m-am înscris a fost departamentul de Imagine și Design, în care am învațat să editez și să mă joc cu fondurile și culorile. Dintotdeauna m-a atras arta, considerându-mă o persoană creativă. Nu sunt foarte pasionată de calculator, însă, experiența mea de voluntariat din cadrul acestui proiect m-a determinat să văd editarea ca pe un tip de artă, îndragindu-l în timp și dobândind aptitudini noi.


Drumul alături de inimioarele verzi m-a purtat și prin “Interpharma”, un proiect pe care l-am îndrăgit, deși nu l-am descoperit, încă, în totalitate. Am cunoscut colegi farmaciști de la alte centre universitare din țară, dorind la rândul meu să experimentez viața de student farmacist în alt oraș. Mi-a făcut plăcere să particip și la Simularea Examenului de Admitere, unde am văzut cum este să fii de partea cealaltă a cortinei, și vă spun sincer, că este mult mai plăcut să participi din poziția de voluntar.


Am lăsat la final proiectul care mi-a influențat cel mai mult experiența de voluntariat, unul care m-a atras încă de la început și care a fost GENIAL, Student Exchange Programme (SEP). Am întâlnit studenți din Franța, Costa Rica, Polonia, Spania și Egipt, alături de care am vizitat Bucureștiul, descoperindu-l așa cum nu am crezut vreodata că îl pot vedea, inclusiv prin ochii colegilor străini. În același timp, „am vizitat” și țările lor prin povești, poze, fiecare având un stil de viață diferit și o cultură bogată.

Cred că cel mai important câștig al meu din toate aventurile trăite, constă în cunoștințele și prieteniile legate, întâlnind oameni simpatici, extrem de muncitori, devotați misiunii de voluntar și plini de viață, care te întâmpină mereu cu un zâmbet pe buze.