Bună ziua!

Eu sunt Maria, voluntar SSFB și, deși pare că acest articol este despre mine, ei, bine, nu este. Acest articol este despre experiența voluntariatului, despre oameni și pentru oameni.

De doi ani, țin atent sub observație tot ce se întâmplă în cadrul asociației noastre. Am fost un observator timid inițial,  apoi am început să mă implic acolo unde am simțit că îmi pot valorifica diverse aptitudini.
Am zis că nu e despre mine, așa-i?

Revenind, am să vă dau câteva inside-uri.
Proiectul ,,Prescrie un zâmbet! :)”, recomand! Te trece prin toate emoțiile (pentru pasionații de adrenalină!). Este cel mai frumos full-time job dacă ești asistent (credeți-mă pe cuvânt!) sau coordonator și, cu siguranță, cel mai frumos part-time job dacă ești voluntar în numeroasele activități din cadrul proiectului. Pe deasupra, este, probabil, pentru prima dată când te poți simți super-erou sau activist; depinde, oricum, se simte minunat.

Am aruncat un ochi pentru dumneavoastră și prin Departamentul de Publicații. Vreau să vă avertizez că poate da dependență. Viitori farmaciști care știu să scrie despre orice și care își explorează partea sensibilă ca apoi să o pună pe foaie? Sună prea bine.

Am mai auzit că vara, se face o punte între România și mai multe colțuri ale lumii printr-un program. Se numește Student Exchange Programme și, dacă ești voluntar aici, se spune că vezi capitala prin mai multe perechi de ochi. Ochi care au văzut lucruri pe care tu nu le-ai văzut, dar despre care poți afla. Și, aici, vă spun că trebuie să mă credeți pe cuvânt. Și că recomand! Cu tot sufletul…și cu multe perechi de ochi.

Mai am să vă zic despre campaniile Departamentului de Sănătate Publică, despre cum se simte forfota de dinaintea unui examen cum ar fi simularea, despre cum majoritatea lucrurilor pe care le vedeți legate de Facultatea de Farmacie din București sunt hand-made de o gașcă super frumoasă care poartă tricouri verzi.

Dar acum am treabă! Am auzit că în 2023 gașca SSFB are musafiri, din toată țara chiar. Am auzit că se numește ,,Congresul Național al Studenților Farmaciști din România”. Mă duc să ajut. Vă mai scriu după!

Pe curând!