După cum bine știm, profesia de farmacist înseamnă cunoaștere, dezvoltare, pasiune. În drumul lor spre reușită, studenții facultăților de farmacie din mai multe centre din țară au disponibilitatea de a-și extinde orizontul cunoștințelor prin participarea la un proiect îndrăgit de majoritatea și anume: INTERFARMA.

Acest proiect le permite studenților să migreze timp de o săptămână într-un alt centru universitar preferat cu scopul de a se dezvolta atât profesional, cât și personal, dar și pentru a crea prietenii cu alți viitori farmaciști.

Poate că aceste informații nu sunt suficiente să te convingă sau să te facă să înțelegi ce înseamnă cu adevărat experiența InterFarma. În continuare avem câteva opinii de la participanți. Aceștia au fost rugați să atribuie un cuvânt acestei experiențe și să relateze pe scurt experiența lor:

      ~EMA BULANCEA – UMF „Grigore.T.Popa” Iași

  „ Una dintre cele mai memorabile experiențe cu InterFarma este cu siguranță Palatul Culturii din Iași și, anume, Turnul cu Ceas. Acest loc m-a transpus în mecanismul clopotelor și muzicii, o atmosferă cu totul istorică și magică și, de aceea, merită văzut. Cuvânt reprezentativ pentru experiență: PALPITAN

~DRAGOMIRESCU ANDREEEA – UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca

    „Experiența InterFarma m-a ajutat să mă îndrăgostesc ireversibil de Cluj și zic asta pentru că am colectat multe amintiri. De la plimbarile prin centrul vechi, la mersul alert dimineața spre facultate, de la cafeaua savurată pe pietonală înainte de laboratoare, la cea băută „pe ascuns” la cursuri, de la delicatesele restaurantelor de top, la o gustare pe fugă, când trebuie sa schimbi sala, Clujul m-a surprins la fiecare pas. Ar fi mult prea greu să aleg doar o amintire, dar dacă nu ar fi fost InterFarma, sunt sigură că nu m-ar fi impresionat într-atât. Cuvânt reprezentativ pentru experiență: DEZVOLTARE. ”

~POPESCU ANDREEA – UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca  

     „Cuvântul care îmi vine în minte când îmi amintesc de experiența de la Cluj este PRIETENIE. Am întâlnit oameni cu suflet bun, dispuși mereu să ofere ajutor și alături de care am petrecut momente frumoase, am vizitat orașul, am participat la diverse activități, iar săptămâna a trecut fără să simțim.”

~MANOLE GABRIELA – UMFST „George Emil Palade” Târgu-Mureș

    „Experiența pe care am trăit-o plecând cu InterFarma este printre cele mai memorabile. Atât profesorii cât și ceilalți studenți au fost foarte deschiși cu noi. Pe lângă seriozitatea din cadrul orelor de curs, am avut parte și de foarte multă distracție. Plimbarea cu paramotorul, seara la karaoke și în Zambara, mesele de la The Corner, vizita la grădina Zoologică, sunt doar câteva dintre momentele care mi-au rămas în suflet. Cuvânt reprezentativ pentru experiență: MEMORABILA.”

~TUDOR IOANA – UMFST „George Emil Palade” Târgu-Mureș

    „Pentru mine, primul proiect InterFarma la care am participat a însemnat momentul în care mi-am luat inima în dinți și, cu o încredere oarbă în propria-mi persoană, am hotărât să plec în Tg. Mures fără să cunosc pe absolut nimeni. A meritat pe deplin, căci am văzut locuri uimitoare, am avut parte de seri colective de neuitat si am legat prietenii frumoase. Cuvânt reprezentativ pentru experiență: AUTODEPASIRE.”

~ANDRADA CÎRLIG – ULB, Facultatea de Farmacie „Victor Pampilian”, Sibiu

    Experiența mea de la Sibiu descrisă într-un cuvânt ar fi AUTOCUNOAȘTERE. Îmi amintesc un eveniment social la care am participat și am atins un nou nivel de autocunoaștere prin înțelegerea sentimentelor și exprimarea lor. De asemenea, mi-a plăcut foarte mult că voluntarele care erau responsabile de mine și colega mea de cameră din Cluj au fost foarte deschise și foarte apropiate de noi, chiar și atunci când am luat toate muzeele din Piața Mare și Piața Mică la rând.  Un lucru genial descoperit acolo a fost faptul că eu și coordonatoarea de Mobilități Studențești de atunci suntem născute în aceeași zi, asta ne-a făcut să ne apropiem foarte mult, noi păstrând legătura chiar si acum.  A fost a doua mea experiență InterFarma, când am ales să plec am crezut că știu deja ce se va întâmpla. M-am înșelat amarnic, o nouă experiență InterFarma este o serie nouă de oameni pe care îi întâlnești și o serie nouă de sentimente pe care le trăiești, ceea ce e minunat. Practic trăiești o aventură!

~POPESCU CLAUDIA – UMF Oradea

„Dacă ar fi să caracterizez experiența IF de anul trecut într-un singur cuvânt,  aș spune pur si simplu „NOU„. A fost prima oară când am participat la un astfel de proiect și m-am bucurat la maxim de tot ce mi-a oferit el. Cel mai mult m-a impresionat peisajul de pe dealul Ciuperca. Am urcat până acolo pe jos, am sărit garduri, am alunecat, ne-am prins unii pe alții și am râs, am râs mult. Dar când am ajuns sus, toată zarva s-a stins și am rămas surprinși de peisajul pe care dealul, noaptea si luminile orașului ni le-au oferit. A fost o seară în care am legat prietenii, ne-am cunoscut mai bine și, din nou, am râs mult.”

~ZORILĂ IOANA – UMF”Victor Babeș” Timișoara

„InterFarma 2018, în Timişoara, a fost locul în care m-am împrietenit cu doi viitori colegi din echipa FASFR 2020. Cuvânt reprezentativ pentru experiență: CUNOAȘTERE.”

Însă nu doar studenții noștri au beneficiat de frumusețile celorlalte orașe, ci și în cadrul Universității noastre s-au scris povești marca InterFarma. În continuare Larisa și Darius ne-au relatat experiențele petrecute pe meleagurile Bucureștiului:

~CIONTU LARISA-ANDREEA – UMF București, centru de proveniență UMF Craiova

„Experiența mea InterFarma a început din dorința mea de a acumula cunoștințe și prietenii noi și din curiozitatea de a vedea cum se desfasoară lucrurile într-un loc cu care nu eram obișnuită. Aveam câteva emoții pentru că urma să cunosc oameni noi, dar au dispărut rapid cănd persoana responsabilă pentru mine m-a luat sub aripa ei micuță.
Aventura a început cu o seară de cunoaștere, unde am cunoscut o mulțime de oameni minunați, am vorbit și am legat prietenii. A urmat o săptămână în care diminețile mergeam la cursuri și laboratoare, iar seara aveam diferite activități, seara la Cuibul Artistilor, plimbare în parc, jocul de Quiz.
Am plecat de acolo cu multe amintiri, cu memoria telefonului plină de la prea multe poze și cu o nouă poreclă, „larix decidua” de la laboratorul de botanică. Cuvânt reprezentativ pentru experiență: INCOMPARABILĂ.”

~BOLDEA ADRIAN- DARIUS – UMF București, centru de proveniență UMF Victor Babeș, Timișoara

„A fost o experiență mai diferită, probabil din prisma faptului că trenul InterFarma m-a redirecționat către capitală. Am de spus numai cuvinte de bine. Programul social interactiv și plin de activități. O mână de voluntari implicați, devodați și dedicați. Atmosfera culturală a oamenilor din București. Precum și laboratoarele fizice ce scoteau în evidență o altă viziune a actului educațional. Toate acestea au compus blend-ul perfect pentru o săptămână de neuitat în București. Cuvânt reprezentativ pentru experiență: MAGNIFIC.”

Acestea fiind spuse… ești pregătit să scrii și tu un capitol pentru povestea InterFarma? Așteptăm povestea ta!

Redactor: Gabriela Manole