ABOU-EL-KHEIR ALIS

CITAT: Be soft. Do not let the world make you hard. Do not let pain make you hate. Do not let the bitterness steal your sweetness. – Kurt Vonnegut

sau

Nothing in this world is harder than speaking the truth, nothing easier than flattery. – Dostoevsky

Iarna aceasta, pentru mine a fost marcată de un cuvânt – VOLUNTARIAT. Adevărul este că nu sunt boboc în facultate, dar în echipa SSFB sunt un novice. Pentru mine este prima dată când fac voluntariat și mă bucur enorm că am oportunitatea de a scrie un articol aici, pe blog. Pot să spun că perioada în care am făcut ore online m-a încurajat să caut mai multe motive de a mă bucura de anii de facultate, așa că îmi doresc să particip la cât mai multe proiecte.

În calitate de voluntar am avut șansa să mă implic în cadrul proiectului „OncoFight” și să fac parte din echipele de Fundraising și de Imagine și Design.

Chiar dacă par două domenii foarte diferite, design versus finanțe, ambele echipe mi-au oferit provocări și lucruri noi de învățat și pot spune că mă ajută foarte mult în dezvoltarea mea personală. Am avut prilejul de a lucra la câteva postere pentru promovarea diferitelor proiecte, acest lucru m-a impulsionat să fiu mai creativă și să accept un feedback, chiar dacă opinia mea era diferită.

Voluntariatul pot spune că este un pas foarte important în formarea mea personală, mă ajuta să-mi creez țeluri și să le ating, mă încurajează să fiu o persoana mai bună și să încerc să mă depășesc constant.

Proiectul OncoFight a fost prima mea ocazie de a vorbi în public pe o temă de sănătate publică, în cadrul unei prezentări online dedicată elevilor de liceu. Dacă nu ești voluntar și te întrebi cum este, îți pot povesti experiența mea. Deși am avut emoții, am prezentat fără probleme și chiar mi-a părut rău că s-a terminat așa de repede. Am profitat de ocazia de a mă implica din nou, repetând prezentarea, cu un alt grup de elevi. Atunci când duci la îndeplinire un proiect, ai un sentiment minunat care nu ai vrea să înceteze. Cam asta înseamnă voluntariatul pentru mine.

Să  faci parte dintr-o echipa îți oferă cu siguranță o motivație aparte, ceva ce nu trebuie irosit. SSFB te învață, pe lângă abilități organizatorice și dorința de a ajuta constant, atitudinea potrivită pentru lucru în echipa. 

Dacă nu ai încercat până acum voluntariatul, îți spun că experiența ta de student nu este completă. Ai doar de câștigat, așa că te invit să îți depășești barierele și să faci ceva nou și provocator. 

NIȚĂ TEODORA DENISA

Anul acesta am avut minunata ocazie de a lucra în cadrul proiectului “Prescrie un zâmbet”, unde am întâlnit oameni minunați și de la care am avut de învățat multe lucruri.

Încă din liceu mi-a făcut plăcere sa particip în astfel de activități si, aflând ca la nivelul societății facultății noastre se desfășoară un proiect atât de frumos, am știut că trebuie să contribui și eu câtuși de puțin la acesta.

Cum am spus anterior, am întâlnit oameni frumoși alături de care am creat amintiri de neuitat. Primul lucru care îmi vine în minte este momentul în care am văzut bucuria și emoția copiilor la primirea cadourilor. Totodată, și momentele de pregătire, sesiunea de cumpărături sau alergatul prin oraș după ultimele detalii ne-au făcut sa simțim cu adevărat spiritul sărbătorilor, fiind parcă spiridușii lui Moș Crăciun.

În final, aș dori să mulțumesc întregii echipe pentru colaborare, nu doar pentru că am reușit să “prescriem zâmbete”, ci și pentru faptul că am ajuns să mă cunosc pe mine însămi, să îmi înving anumite frici și, mai ales, pentru că v-am întâlnit.