“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”

Oscar Wilde

Voluntarul lunii noiembrie 2020 este Adelina Ioana Rînja, studentă în anul al II-lea și voluntar în cadrul SSFB încă din primul an de facultate. O felicităm pe Adelina și îi mulțumim că ne-a împărtășit câteva cuvinte despre experința ei în calitate de voluntar.

Dacă ar fi să aleg un termen care să definească activitatea de voluntariat, acesta ar fi „simbioză” pentru că nu este vorba doar despre ce oferi, ci și despre ce primești. Oferi timp și efort pentru a realiza ceva, dar prin oamenii pe care îi cunoști, prin rezultatele pe care le obții primești apreciere, dobândești abilități noi – lucruri care te ajută să te dezvolți personal și profesional.

De când am început să fiu voluntar, personalitatea mea este în continuă dezvoltare- învăț constant despre tot ceea ce se întâmplă în jurul meu, despre oameni, despre mine însămi și asta mă împiedică să stagnez. Voluntariatul mi-a oferit mii de motive pentru care să apreciez și să mă bucur în adevăratul sens al cuvântului de toate experințele care îmi ies în cale. Dar, poate mai important de atât, mi-a oferit un scop spre care să tind, alături de stropul de pasiune și zvâc care simțeam că îmi lipsește în viața cotidiană. Înainte parcă trăiam într-o bulă pe care singură mi-am creat-o – am fost mereu un bun învățăcel și eram obișnuită să studiez atent informațiile din cărți, dar nu știam cu adevărat ce are de oferit lumea. Nici acum nu pot spune că am descoperit întru totul, dar sunt determinată să aflu.

Voluntariatul în SSFB a avut un impact major asupra mea pentru că mi-a oferit ocazia să particip la unele acțiuni pentru prima dată. Iar dacă asta m-ar fi speriat în trecut, acum accept cu entuziasm tot ce apare, așteptând cu nerăbdare să contribui la întregul proces și să ajung la un final cât mai satisfăcător. Acest aspect s-a observat cel mai bine în semestrul acesta, când am decis să mă implic în mai multe activități din cadrul asociației pentru că am simțit nevoia să transform această criză sanitară, care ne-a afectat pe toți, în ceva pozitiv. Am contribuit la informarea virtuală a liceenilor despre cancer în cadrul proiectului „OncoFight”, fac parte din echipa de Fundraising și am fost voluntar FutureEDU pentru proiectele „Oportunitățile Studentului Farmacist” și „Informarea în licee”.

Sunt foarte recunoscătoare pentru aprecierea pe care am primit-o pentru munca mea, dar în SSFB este despre munca în echipă – de aceea, nu aș fi reușit să fac realizez tot ce am menționat mai sus dacă nu ar fi existat sprijinul membrilor și sfaturile lor.

În final, aș vrea să mărturisesc că ipostaza de voluntar îmi place cel mai mult pentru că mi-a oferit energia și puterea de a realiza tot ce îmi propun să fac. Sfatul meu pentru persoana care citește acest articol este să-și găsească pasiunea, poate prin voluntariat cum a fost în cazul meu, și să-și folosească toată determinarea pentru a obține ce o face fericită.