Dacă nu ai descoperit până acum substanța care să te împlinească din multe puncte de vedere, cea de care îți voi povesti este specială, nu se găsește greu și chiar și o doză mică creează dependență. Îți va oferi totuşi o bucurie uimitoare. Această substanță activă se numeşte „voluntariat”.

 

Ce beneficii ai dacă administrezi această substanță macăr de 5 ori pe lună? Ei bine, ele sunt atât în plan personal, cât şi în plan profesional.

Tu, persoana care mereu tinde spre mai bine, vei avea parte de oportunități de dezvoltare şi învățare în afara mediului academic, vei dobândi capacitatea de a fi mai empatic, mai creativ, vei înțelege ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă. Nu degeaba îți spun să fii un bun coechipier, ci pentru că această substanță acționează mult mai eficient alături de oamenii frumoși care își doresc să crească și să se dezvolte împreună cu tine. Astfel vei învața să te bucuri de fiecare moment, iar viața va prinde o cu totul altă culoare.

Din punctul de vedere al profesionistului ce studiezi să devii, beneficiile voluntariatului sunt observate astăzi la un nivel înalt. La cumulul a suficiente ore de voluntariat, se pot elibera certificate prin care se atestă implicarea ta în rândul schimbării. Totodată, voluntariatul de orice fel este considerat experiență de muncă, fapt care îți va prinde foarte bine în momentul în care vei realiza un CV de angajare. Statutul de voluntar te ajută şi să te obișnuiești cu interviurile, iar pe viitor emoțiile nu vor mai sta în calea visurilor tale.

Eu îmi iau doza de substanță din SSFB. Alături de Societatea Studenților în Farmacie București îmi pot dezvolta latura creativă, înrolându-mă în echipele de Imagine și Design, Publicaţii sau Relaţii Publice, redescoperi pasiunea pentru știință, prin participarea la proiectele departamentelor de Educație și Practică Farmaceutica și Sănătate Publică, crea o educație financiară, învăța să construiesc o relaţie mai trainică cu cei din jurul meu sau descoperi vocația de a îmi reprezenta colegii studenți. Unde mai pui că pot experimenta anii de studenție în mod inedit datorită opțiunii de a lua parte la proiecte de mobilități studențești atât naţionale, cât și internaționale!

Bănuiesc că până acum te-am făcut curios să încerci și tu. Dacă ai curajul să faci acest prim pas, vei ajunge să ai capacitatea de a crea un proiect, de a avea curajul să le vorbești oamenilor liber, vei prinde încredere în propriile forțe și vei avea puterea de a-ți îndeplini orice vis! Voluntariatul este acea doză de sentimente, care te fac un om mai bun și te ajută să rămâi motivat din toate punctele de vedere, pentru că niciodată nu ești singur în drumul tău către realizarea unui obiectiv.

Așa că data viitoare când vezi un anunţ de recrutare, nu lăsa oportunitatea să treacă nevalorifcată!

Redactor voluntar: Evelina Daiana Diaconescu