Una dintre alegerile pe care le-am făcut, neașteptat, a fost să devin voluntar SSFB. La început a fost curiozitatea, ca mai apoi să descopăr pe parcursul călătoriei mele că asta este ceea ce am nevoie pentru a mă dezvolta personal și a mă cunoaște mai bine, din toate punctele de vedere.

Munca în echipa reprezintă unul și cel mai important lucru pe care l-am dezvoltat, și spun asta deoarece experiența mea în cadrul Oportunităților Studentului Farmacist mi-a dat ocazia să văd mai de aproape ce se întâmplă, de fapt, în spatele unui proiect și cât de important este să ai lângă ține oameni pe care să te poți baza și care să te motiveze să poți contura într-un mod cât mai frumos evenimentul. Acesta a ajuns să fie un proiect de suflet deoarece mi-a oferit multe informații foarte utile despre cariera mea ca viitor farmacist și a adus lângă mine oameni care au același scop și aceeași pasiune: voluntariatul.

Voluntari putem fi în orice zi și, uneori, fără să ne dăm seama, numai pentru faptul că am decis să ajutăm pe cineva fără să așteptăm nimic în schimb.

Teianu Patricia Maria – Studentă în anul III

Din punctul meu de vedere, voluntariatul reprezintă cea mai rapidă modalitate de a te dezvolta, deoarece cu siguranță vei întâlni situații care te vor scoate din zona de confort. După un an de voluntariat în cadrul SSFB, pot spune că sunt cu totul altă persoană.

Ce a însemnat pentru mine proiectul InterFarma? În primul rând, responsabilitate. În organizarea unui proiect vei întâlni tot felul de situații neprevăzute, la care va trebui să te adaptezi pentru a-l putea duce la capăt cu succes. Pe lângă această parte mai neplăcută” a proiectului, vei avea parte de multe momente de neuitat alături de voluntari și participanți. InterFarma m-a ajutat să văd anumite situații din alte perspective, să lucrez mult mai bine în echipă și să fiu mai atentă la nevoile celorlalți. Mă simt mândră că am avut ocazia de a fi FutureMobility. InterFarma va rămâne proiectul meu de suflet❤

Vasile Mădălina – Studentă în anul II

Povestea mea ca voluntar SSFB începe în primul an de facultate. Impresionată de voluntarii pe care îi întâlnisem, am participat la numeroase proiecte, de care îmi amintesc mereu cu plăcere. 

„Antibioticum” a venit într-un moment în care nu prea mai aveam încredere în mine, iar decizia de a mă înscrie ca FutureSP a fost o chestiune de moment și de ambiție. Pe parcursul proiectului am avut ocazia să mă apropii de colegele mele minunate, Ștefi Manta, Maria Harton și coord. Sănătate Publică, Beatrice Bulilete. 
Încă de la primele noastre discuții, am vrut să ne gândim, în fiecare zi, la ce am învățat pe parcursul colaborării noastre, iar în săptămâna 4-10 noiembrie, alături de ceilalți voluntari, am continuat procesul de învățare și dezvoltare. Am intrat în joc cu pasiune, curiozitate și cu dorința de a pune o bucățică din sufletul meu în acest proiect. Merg mai departe cu prieteni noi, cu mai mult curaj, responsabilitate, pasiune și încredere.

Cel mai important lucru pe care l-am descoperit, pe care sper să nu îl mai uit vreodată și pe care îmi doresc să îl descopere și ceilalți voluntari, este acela că suntem mai puternici decât ne dăm voie uneori să credem.

Vasile Roxana Elena – Studentă în anul III

 

Cum poți combate stresul?

  Beneficiile exercițiilor fizice – îmbunătățirea stării fizice și combaterea bolilor Stresul și anxietatea sunt o parte normală a vieții, dar tulburările de anxietate nu

Citește acum »