Pentru că Societatea noastră are norocul de a avea atâția voluntari extrem de implicați, nici pentru acestă lună nu ne-am putut hotărî la un singur omuleț căruia să îi acordăm titlul de „Voluntarul lunii martie”. Astfel, vă prezentăm cei doi voluntari, cei mai implicați, ai lunii martie: Corina Frînghie și Sînziana Oprițescu.
„Cum am aflat eu de titlul ‘’Voluntarul lunii?’’. Într-o seară, am primit un mesaj extrem de drăguț, ce îmi spunea că am fost aleasă ‘’cel mai activ volunar al lunii’’ și care m-a făcut, atunci, dar și acum, în timp ce scriu aceste rânduri, să zâmbesc din toată inima. Mereu mi-a plăcut să citesc despre voluntarii implicați ce primeau acest titlul, iar acum am ocazia să fiu în locul lor și să simt această bucurie.
Am admirat voluntarii SSFB de când i-am văzut pentru prima dată la Simularea Examenului de Admitere, îmbrăcați în (adorabilele) tricouri verzi, ce îmi inspirau un singur gând ‘’Vreau și eu!’’; așa că drumul meu în SSFB a început, încă din anul 1. În primul an, am participat, timidă și totuși curioasă, la câteva proiecte de suflet, ce m-au făcut să îmi doresc să mă dezvolt și să mă dedic voluntariatului mai mult. Un moment esențial în drumul meu ca voluntar a fost participarea la SEP-Student Exchange Programme. Aici am început să înțeleg dragostea mea pentru implicare, pentru echipă și, mai ales pentru oameni, așa că, mi-am propus ca în anul 2 să conturez această latură a mea. În primul semestru am luat parte la numeroase proiecte precum InterFarma, Oportunitățile Studentului Farmacist, InfoDiabet și Prescrie un Zâmbet, piese ce au completat, într-un mod inedit și extrem de plăcut, puzzle-ul ascensiunii mele. În cel de-al doilea semestru am participat la două proiecte dragi mie: TWINNET și Campania Națională TobacControl, în cadrul cărora am învățat că, deși consideri că ai înmagazinat un nivel destul de ridicat de informații, întotdeauna apar noi oportunități din care să acumulezi ceva benefic și care să te surprindă plăcut.
Deși nu am menționat toate activitățile și proiectele la care am luat parte, acestea m-au ajutat să mă conturez în ceea ce sunt astăzi, să cunosc oameni extraordinari ce mi-au devenit prieteni de suflet și să descopăr o familie unită, pentru că SSFB este cu adevărat o familie pe care o admir și o iubesc nespus și de la care am mereu ceva nou de învățat.
În încheiere aș vrea să spun că, pentru mine, voluntariatul și faptul că fac parte din această comunitate mă fac foarte fericită, ceea ce și cred că este cel mai important aspect în viață, să punem accent pe ceea ce iubim și pe ceea ce ne face fericiți.
‘’Do what you love and love what you do’’ 💚💚💚 „
Corina Frînghie, anul II
„Pentru mine, titlul de „Voluntarul Lunii” a venit într-un moment când eram cu oboseala peste limita admisă și cu nervii la pământ; a venit ca o gură de aer. De ce spun asta? Pentru că a reprezentat momentul în care mi-am dat seama că, deși unele perioade sunt mai dificile, întotdeauna pentru munca bine făcută există un fel de recompensă ce te determină să o iei și a doua zi de la capăt cu forțe noi.
Voluntariatul a reprezentat pentru mine dintotdeauna modul prin care poți crește foarte ușor ca persoană ajutând-i pe alții, din simplul motiv pentru că ești forțat să lucrezi într-o echipă pe ai cărei membri, de cele mai multe ori, nu îi cunoști și pe lângă asta împrejurările prin care treci sunt inedite.
De mică am fost genul de persoană care se plictisește ușor, așa că de fiecare dată am încercat să fac ceva care să îmi depășească limitele. De obicei doza de adrenalină mi-o iau vara făcând alpinism, bungee jumping, drumeții pe diverse trasee montane sau orice alt sport care necesită o mică doză de nebunie; iar iarna, schiatul reprezintă principala sursă de epinefrină. În schimb, în vara anului trecut am zis să încerc ceva nou, așa că m-am înscris să fiu voluntar pe vară la SEP. Momentele petrecute vara trecută, dar și oamenii pe care i-am cunoscut și care mi-au rămas prieteni, m-au făcut să văd anumite situații din alte perspective și, mai mult decât atât, m-au învățat că poți trece peste momente de impas foarte ușor dacă ai persoane care să te susțină lângă tine.
Experiențele trăite în vară m-au determinat să continui să vreau să fiu voluntar, urmând ulterior proiecte precum Twinnet, care nu a făcut decât să îmi reamintească de SEP, și TOBACCONTROL. Legat de TABACCONTROL, a fost o campanie din care eu am avut enorm de învățat și, prin care, puțin mai mult decât o mână de oameni au reușit să transmită cu succes mesajul ‘be smart don’t start’ către zeci de persoane de diferite vârste. Mai mult decât atât, am învățat cum se construiește un proiect de la zero sub îndrumarea unui om minunat care a avut răbdare cu noi și care ne-a împins de la spate să ne folosim creativitatea la maxim.
În încheiere, vreau să îi încurajez pe toți cei cărora le place să viseze să nu se autolimiteze, să fie deschiși la minte și să iasă din cochilia lor pentru că cerul e mult mai frumos când îl vezi pe viu decât după un paravan.„
Sînziana Oprițescu, anul IV