În fiecare lună voluntarul SSFB cu cea mai mare activitate ne va împărtăși din experiența sa ca student farmacist și ca voluntar. Află povestea oamenilor care dau viață proiectelor SSFB și care pun suflet în tot ceea ce fac la facultate!
Luna martie a fost o lună cu multă activitate, cu proiecte reușite, dar care nu ar fi fost astfel fără voluntarii noștri implicați. Pentru că gradul de dedicare a fost la fel de crescut, ne-a fost foarte greu să realizăm departajarea, așa că voluntarii acestei luni sunt: Buzatu Ana-Iuliana și Deaconeasa Alexandra Andreea.
”Surround yourself with people who believe in your dreams, encourage your ideas, support your ambitions, and bring out the best in you.”
A venit momentul să le aflăm povestea !
„Voluntariatul, un cuvânt care-mi este cunoscut încă din clasa a V-a, când am luat parte la primul meu proiect național ce viza protejarea mediului înconjurător. Au urmat multe altele: activități de informare, de reciclare și printre acestea o lucrare de cercetare cu privire la gradul de poluare din trei puncte importante ale localității.
Astfel am ajuns eu, un copil de gimnaziu, să țin o prezentare în cadrul unui simpozion național, în fața unei întregi aule. Acel moment a fost unul cheie pentru mine ca voluntar și ca om, fiindcă am învățat să-mi controlez emoțiile, să am încredere în mine și să-mi fixez întotdeauna un țel pe care să-l ating prin ambiție și muncă.
Având această educație pentru voluntariat în spate, nu am stat nicio clipă pe gânduri și m-am înscris încă din prima zi de facultate în SSFB. Am plecat la drum fără nicio așteptare, iar surpriza a fost și mai plăcută atunci când am dat de oameni calzi, prietenoși, care văd potențialul din tine și te încurajează să-l folosești pentru a pune în mișcare motorașul ce produce schimbarea pozitivă în rândul populației, prin dezvoltarea personală și profesională a studenților farmaciști.
Ce am învățat în urma voluntariatului?
Am învățat cum să-mi gestionez programul astfel încât să existe un echilibru între studiu, viața personală și voluntariat. Am învățat cum să fiu un lider bun, ascultându-i pe cei din jur și impunându-mă prin respect și corectitudine. Am învățat să-mi depășesc limitele, să privesc în perspectivă și, totodată, să caut ineditul în fiecare idee pentru că făcând lucrurile în felul tău, fiind original, vei atrage atenția asupra mesajului pe care vrei să-l transmiți. Am învățat să râd indiferent de cât de obosită sunt, să fac față situațiilor sub presiune cu diplomație și maturitate. Am învățat atât de multe lucruri încât acest articol nu le poate cuprinde, însă pot sintetiza prin a spune că voluntariatul este mijlocul prin care devin un om complet și un bun profesionist.”
„Voluntariatul este una dintre plăcerile mele vinovate. Fac asta de 7 ani și pot să spun că a devenit o parte din mine. Este lucrul care m-a format cel mai mult. Mi-a dezvoltat curajul, răbdarea, capacitatea de interacționare cu cei din jur și m-a făcut să ies din zona de confort.
Mereu mi-am dorit să fiu stundentă la facultatea de farmacie, iar visul meu a devenit realitate. În primele săptămâni de facultate am fost extrem de entuziasmată, dar am realizat că ceva lipsea. Nu mai eram implicată în niciun proiect, nu mai făceam voluntariat, iar acest lucru lăsa un gol imens în mine.
Apoi, am văzut că cei din asociația studențiilor fac recrutări pentru voluntari, ceea ce suna foarte tentant. Nu știam prea multe despre SSFB. Văzusem doar câțiva voluntari în timpul simulării, unde le-am remarcat buna organizare și tricourile verzi. Așa că am intrat repede pe blogul lor și am citit câte ceva. Hotărârea era luată, trebuia să fiu voluntar activ ssfb.
Am mers la interviu destul de încrezătoare, bazându-mă pe experiența acumulată. Primul pas a fost depășit, acum urma primul proiect. Am început cu petrecerea Hawaii ,apoi a urmat balul. Așa am descoperit legătura puternică dintre membrii și faptul că SSFB este o familie. Te primește cu brațele deschise și te ajută să crești armonios. M-am îndrăgostit de energia lor și am hotărât că vreau să fac mai mult. Am devenit membru al echipei de FR, am participat la InfoDiabet, am fost în super team-buildingul SSFB, iar apoi am văzut că se căuta un reprezentant de proiect pentru CardioCheck. Ocazia perfectă apăruse.
După citirea postării, am stat puțin pe gânduri. Nu mai eram acasă, nu îi mai cunoșteam pe toți, nu mai aveam așa de mult timp liber. Văzusem cât timp îți ocupă acestă facultate și cum uneori poate să te lase fără energie, dar am zis că nu poate sa fie așa greu, că nu pot să îmi stea aceste lucruri în cale. Am aplicat și am primit postul. Simțeam cum îmi reveneau energia, entuziasmul, bucuria organizării unui proiect, lucruri pe care le cam pierdusem în clasa a 12-a și în primul semestru de facultate.Campania a durat 3 zile, iar în acest timp sper ca am reușit să diseminez nu numai mesajul ei, ci și măcar puțin din bucuria mea, bucuria reimplicării în voluntariat.
Voluntariatul înseamnă depășirea propriilor obstacole, șlefuirea caracterului. Este un ajutor reciproc: oferi din timpul și sufletul tău, iar tu te dezvolți.Acestă lună martie mi-a arătat că mereu poți să îți faci timp și să găsești energie pentru ceea ce iubești. Ador că sunt voluntar SSFB, că sunt înconjurată de niște oameni superbi, de la care am numai de învățat.”